Neįtikėtini delikatesai iš viso pasaulio

trečiadienis, birželio 16, 2010

Delikatesai iš viso pasaulio
Koks jūsų mėgiamiausias patiekalas? Klausimas, kuris turbūt sulauks greito ir aiškaus atsakymo. Įsivaizduokite, kad atsakote į ši klausimą kam nors iš kito pasaulio krašto. Nustebtumėte pamatę jų suraugtą veidą? Būtent tokia reakcija būtu daugumos mūsų, sužinoję, kas vadinama delikatesu įvairiose šalyse. Greičiausiai reakcija būtų dar audring
esnė, jeigu tas „delikatesas“ būtų jums prieš akis, o daugybė žmonių lauktų, kol jūs jo paragausite... bon appétit!





Criadillas, Ispanija
„Ar tai... ar tai vištiena? Aš dievinu vištieną!“ Ne, deja, tai ne vištiena. Tai Criadillas... kitaip tariant, aliejuje kepintos buliaus sėklidės. Tai štai kas duoda Ispanijos matadorams drąsos ir vyriškumo (tikrąja to žodžio prasme).


Skorpionai, Kinija
Per Pekino Olimpines žaidynes 2008, šie traškūs maži gatvės užkandžiai tapo populiariausi tarp tuo metu užplūdusių turistų. Nuodai, esantys viduje, visiškai neutralizuojasi, kuomet skorpionas įmetamas į verdantį aliejų – gyvas! Ar tie turistai buvo girti?


Casu Marzu, Italija
„Drauguži, parvežiau tau vieną iš geriausių Italijos siūrių. Vadinasi jis Casu Marzu, ir yra tiesiog nuostabus. Klausi, kaip jie jį gamina? Puikus klausimas. Jie paima geriausio Pecarino sūrio, laukia ilgai kol jis pereina fermantavimasį ir yra praktiškai suiręs, tuomet jie pripildo jį vabalų lervomis, kad šie suskaldytų riebalus ir... tik ne ant mano kilimo! Aš jį ką tik įsigijau!“


Tarantulai, Combodža
Jei esate arachnofobai, siūlyčiau nusisukti. Jeigu tik išvydę paveikslėlį nualpote, tuomet nuoširdžiausiai atsiprašau. Visiems kitiems susigundžiusiems šiuo sultingu milžinišku voru, siūlau aplankyti Kombodžą, kur galėsite lepinti save kepintais, plaukuotais, aštuonkojais tarantulais.


Balut, Filipinai
Dar vienas Azijos delikatesas, Balut yra apvaisintas vištos ar anties kiaušinis, su nepilnai išsivysčiusiu embrionu. Tuomet jis išverdamas ir ištraukiamas iš lukšto. Tikima, kad šis „gardus“ užkandis yra afrodiziakas.


Hakarl, Islandija
Šis paveikslėlis gali priminti vaizdą iš siaubo filmo, bet tai tik paprasta fermentuota ryklio mėsa, žinoma kaip Hakarl, kurios gausite Islandijoje. Mėsa dažniausiai atkeliauja iš Grenlandijos, apdorojama specialiu fermentacijos procesu ir pakabinama 4-5 mėnesiams. Vikipedijoje rašoma, kad šis patiekalas turi smarkų amonio kvapą ir žuvies skonį, panašų į labai stiprų sūrį.


Ruonio Pelekų Pyragas, Kanada
Šis neatrodo toks baisus, ar ne? Bet visgi, du kart pagalvotumėt, ar prie jo artintis, sužinoję, kad jis pagamintas iš tikrų ruonio pelekų. Tradiciškai valgomas per Velykas. Rašoma, kad skonis primina jautienos ir silkės derinį.


Tūkstantmečio Kiaušinis, Kinija
Kas šis nepakartojamai atrodantis daiktas, priminantis kažkokį tai gražų akmenį? Tai tūkstantmečio kiaušinis, taip pat žinomas kaip tūkstančio metų senumo kiaušinis, valgomas Kinijoje. Paimkite normalų vištos ar anties kiaušinį, laikykite ji molio, druskos, citrinos ir ryžių mišinyje nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių, ir štai rezultatas. Kiaušinis pažaliuoja ir įgauna sieros kvapą. Gardu.


Jako Penis, Kinija
Taip, tas didžiulis daiktas ant salotos yra jako pasididžiavimas, dar vienas keista delikatesas iš Kinijos. Vietiniai jį egzotiškai vadina „Drakonas, geismų ugnyje“. Kinai taip pat tiki, kad jis ypač gerai jūsų odai... (pasiliksiu su drėkinamuoju kremu, ačiū).


Šikšnosparnio Pasta, Tailandas

Paprastas receptas visiems norintiems jį išbandyti. Pirma, susiraskite gyva šikšnosparnį; tuomet įmeskite jį į puodą su verdančiu pienu (ignoruokit riksmus); išvirus (recepte neparašyta kada tai įvyksta, todėl išsiaiškinkit patys) suplėšykite šikšnosparnį į vienodus gabalus; sumaišykit su žolelėmis ir prieskoniais (vėlgi, nenurodyta, todėl spėkit, kas tiktų prie šikšnosparnio mėsos); sumalkit mėsą į pastą ir patiekit... skanaus?
(www.tiktok.lt)


www.urbantitan.com

3 Komentarai

Anonimiškas

Bėgu vemti :S

2010 m. birželio 21 d. 17:18  
Anonimiškas

Sutikciau paragaut daugumos :DDD

2010 m. birželio 22 d. 19:24  
2011 m. birželio 3 d. 14:20  

Rašyti komentarą